Aparat dentar invisalign

Home ┬╗ Servicii ┬╗ Aparat dentar Invisalign

Brevetat ╚Öi introdus ├«n stomatologie ├«n Statele Unite ale Americii, aparatul dentar invisalign este solu╚Ťia optim─â de tratament ortodontic pentru pacien╚Ťii care ├«╚Öi doresc at├ót eficien╚Ť─â, c├ót ╚Öi o estetic─â sporit─â. Potrivit pentru toate v├órstele, confortabil ╚Öi elegant, Invisalign este tratamentul care evolueaz─â constant, f─âr─â disconfortul generat de alte tipuri de aparate dentare, cu bracke╚Ťi.

 

Ce este aparatul dentar invisalign?

Aparatul dentar Invisalign este alc─âtuit dintr-un set de gutiere transparente, invizibile, care transform─â aparatul ├«ntr-unul nu doar eficient, ci ╚Öi extrem de estetic. O solu╚Ťie modern─â de ├«ndreptare a din╚Ťilor, un tratament de ultim─â genera╚Ťie, Invisible Aligners (Invisalign) transform─â z├ómbete de mai bine de 10 ani prin gutierele transparente care ├«ndreapt─â din╚Ťii aplic├ónd o for╚Ť─â controlat─â asupra lor.

 

Mobil, estetic, confortabil ╚Öi personalizat, aparatul dentar Invisalign este solu╚Ťia de tratament pentru opteaz─â pacien╚Ťii care ├«╚Öi doresc ├«ndreptarea ╚Öi alinierea corect─â a din╚Ťilor, f─âr─â disconfortul generat de bracke╚Ťii unui aparat dentar clasic, dar ╚Öi de vizitele dese la stomatolog pentru activarea aparatului.

nevoie aparat invisalight

Cand ai nevoie de aparat dentar invisalign

Invisalign trata, la ├«nceput, doar afec╚Ťiuni minore; ast─âzi, odat─â cu evolu╚Ťia constant─â a stomatologiei moderne, poate ├«nlocui cu succes chiar ╚Öi unele interven╚Ťii chirurgicale, printre afec╚Ťiunile pe care le trateaz─â num─âr├óndu-se ╚Öi:

 • spa╚Ťiile interdentare mari ╚Öi foarte mari, treme ╚Öi diasteme;
 • ├«nghesuirea dentar─â;
 • ocluzia ad├ónc─â;
 • ocluzia invers─â;
 • ocluzia ├«ncruci╚Öat─â;
 • ocluzia deschis─â.

Aparatul dentar invisalign: avantaje si dezavantaje

O solu╚Ťie modern─â ╚Öi confortabil─â de ├«ndreptare a din╚Ťilor, aparatul dentar Invisalign are numeroase avantaje.

Avantajele aparatului dentar invisalign

 • este confortabil, comod, u╚Öor;
 • nu produce leziuni la nivelul mucoasei bucale;
 • ├«ndreapt─â din╚Ťii mai eficient ╚Öi mai rapid dec├ót aparatele dentare clasice;
 • nu implic─â restric╚Ťii alimentare, precum aparatele dentare clasice (pacien╚Ťii pot m├ónca migdale, caramel, fistic, alune);
 • gutierele sunt ├«ndep─ârtate ├«n timpul mesei;
 • este personalizat pentru fiecare pacient ├«n parte;
 • implic─â vizite mai rare la specialist, fa╚Ť─â de aparatul dentar clasic ce necesit─â activare;
 • confort psihic crescut, deoarece nici nu se observ─â prezen╚Ťa sa; aparatul dentar Invisalign nu afecteaz─â calitatea vie╚Ťii.

Dezavantajele aparatului dentar invisalign

De╚Öi dezavantaje propriu-zise nu exist─â, iat─â c├óteva aspecte de care s─â ╚Ťii cont ├«nainte de a opta pentru acest tip de tratament:

 • fiind o solu╚Ťie modern─â, confortabil─â ╚Öi estetic─â, av├ónd numeroase avantaje, aparatul dentar Invisalign are un pre╚Ť mai ridicat dec├ót aparatele dentare cu bracke╚Ťi;
 • sunt necesare mai multe gutiere diferite pe parcursul tratamentului, fiind schimbate la aproximativ dou─â s─âpt─âm├óni.

Tipuri de aparat dentar invizibil invisalign

Tratamentul dentar Invisalign poate fi realizat at├ót complet, pe ambele arcade, c├ót ╚Öi doar pe o singur─â arcad─â. Este solu╚Ťia ideal─â de tratament ╚Öi pentru copii ╚Öi adolescen╚Ťi, ├«ndeosebi pentru c─â nu impune restric╚Ťii ├«n vie╚Ťile lor, iar procesul de igienizare nu se modific─â.

Aparat dentar invizibil invisalign pe ambele arcade

Aparatul dentar invizibil invisalign pe ambele arcade poate corecta malpozi╚Ťii mai pu╚Ťin severe, minore, dar ╚Öi anomalii dento-maxilare, ├«n func╚Ťie de schema de tratament pentru care se opteaz─â al─âturi de specialist. Sunt utilizate dou─â alignere transparente, una pentru fiecare arcad─â, iar durata de tratament difer─â ├«n func╚Ťie de severitatea problemelor.

 

De exemplu, malpozi╚Ťiile mai pu╚Ťin severe (spa╚Ťii interdentare mici, supraaglomer─âri u╚Öoare) necesit─â purtarea gutiereleor pentru 6 sau 7 luni. Pentru tratamentele ortodontice complexe, alignerele transparente sunt purtate un timp mai ├«ndelungat, ├«ntre 12 ╚Öi 18 luni.

Aparat dentar invizibil invisalign pe o singura arcada

Aparatul dentar invisalign single, pe o singur─â arcad─â, contribuie la redresarea ortodontic─â cu un singur aligner; este corectat─â pozi╚Ťia din╚Ťilor de pe o singur─â arcad─â, posibile derot─âri, intruzii, extruzii etc.

Aparat dentar invizibil invisalign pentru copii

Invisalign Teen este solu╚Ťia optim─â de tratament pentru copii ╚Öi adolescen╚Ťi, un tratament eficient, dar mult mai comod, care nu intervine ├«n stilul lor de via╚Ť─â ╚Öi nu le afecteaz─â ├«ncrederea ╚Öi rutina zilnic─â – de la alimenta╚Ťie la sport. Pe l├óng─â beneficiile pe care le aduce invisalign, op╚Ťiunea pentru copii ╚Öi adolescen╚Ťi vine cu alte caracteristicii suplimentare:

 • aliniatorii au spa╚Ťii pentru din╚Ťii care nu au erupt ├«nc─â;
 • au anumite ÔÇ×butoaneÔÇŁ speciale, colorate, care arat─â dac─â adolescentul a purtat suficient de mult aparatul dentar – ├«ntre 20 ╚Öi 22h pe zi.

Cat costa aparatul dentar invisalign

Pre╚Ťul aparatului dentar invisalign difer─â ├«n func╚Ťie de schema de tratament pentru care se opteaz─â – pe o singur─â arcad─â sau pe ambele – ╚Öi include diagnosticul ortodontic digital, scanarea digital─â, planul de tratament ╚Öi aparatul dentar propriu-zis.

 

Departe de a fi o cheltuial─â, aparatul dentar Invisalign este o investi╚Ťie, iar un pre╚Ť mai redus ar trebui s─â tr─âdeze lipsa de expertiz─â a specialistului. Pre╚Ťurile pentru un aparat dentar invisalign full, pentru ambele arcade, pornesc de la 1500 euro.

Care sunt etapele de tratament pentru aparatul dentar invisalign?

Planul de tratament pentru aparatul dentar invizibil invisalign este ├«mp─âr╚Ťit ├«n trei etape; planurile de tratament sunt personalizate ╚Öi unice, astfel ├«nc├ót s─â r─âspund─â necesit─â╚Ťilor pacientului ╚Öi stilului s─âu de via╚Ť─â.

Constultatia initiala (+amprentarea)

Pentru ├«nceput, are loc consulta╚Ťia ini╚Ťial─â ├«n cabinetul medicului specialist, pentru a vedea dac─â aparatul dentar invisalign este solu╚Ťia potrivit─â pentru pacient. Sunt efectuate poze intraorale ╚Öi scan─âri ale danturii, iar odat─â analizate, specialistul va decide dac─â Invisalign este aparatul dentar pentru care ar trebui s─â optezi.

Planul de tratament si stabilirea tratamentului

Odat─â cu stabilirea planului de tratament optim pentru pacient – tipul de aparat invisalign pentru care se va opta – sunt realizate mulaje ale din╚Ťilor, trimise ulterior ├«n Statele Unite ale Americii. Urmeaz─â crearea setului de gutiere personalizare cu ajutorul tehnologiilor 3D.

Montarea aparatului si primirea gutierelor

├Än cel mai scurt timp, gutierele personalizate sunt realizate, iar tratamentul cu aparatul dentar invizibil poate s─â ├«nceap─â; gutierele trebuie schimbate din 2 ├«n 2 s─âpt─âm├óni, p├ón─â ce din╚Ťii vor ajunge ├«n pozi╚Ťia pe care ne-o dorim.

etape tratament aparatul dentar invisalign

Cu ce este diferit invisalign-ul de celelalte aparate ortodontice?

Principalul avantaj al aparatului dentar Invisalign este comoditatea sa ╚Öi gradul ridicat de confort. Complet transparent, deta╚Öabil, u╚Öor ╚Öi eficient, invisalign-ul ├«ntrune╚Öte o serie de beneficii pe care ╚Öi celelalte aparate dentare le au, ├«ns─â sub o form─â mai pu╚Ťin estetic─â ╚Öi confortabil─â.

Diferenta dintre aparatul dentar invisalign si aparatele dentare fixe (metalic, ceramic, safir)

Aparatele dentare fixe, fie metalic, din safir sau ceramic─â, au un grad crescut de eficien╚Ť─â. Cu toate acestea, sunt op╚Ťiuni mai pu╚Ťin estetice, care conduc totodat─â c─âtre leziuni la nivelul obrajilor. ├Än cazul invisalign nu apare niciun fel de disconfort la nivelul obrajilor, iar gutierele sunt complet transparente, deci nu schimb─â cu nimic fizionomia pacientului.

 

Totodat─â, invisalign face procesul de igienizare unul mult mai u╚Öor, ├«ntruc├ót nu are nevoie de ├«ngrijire special─â, iar vizitele la stomatolog nu se mai efectueaz─â lunar – gutierele se schimb─â odat─â la 2 s─âpt─âm├óni, dar pacientul le prime╚Öte acas─â. O alt─â diferen╚Ť─â ╚Ťine ╚Öi de restric╚Ťiile alimentare pe care aparatele dentare fixe le impun – fiind deta╚Öabil, aparatul dentar invisalign permite ╚Öi consumul de alimente tari, cum sunt nucile, alunele, migdalele.

Diferenta dintre aparatul dentar invisalign si aparatele dentare mobile sau linguale

Aparatul dentar invisalign este adesea confundat cu cel lingual, care este ├«ntr-o oarecare m─âsur─â tot invizibil, ├«ns─â nu pentru c─â e transparent, ci pentru c─â este ata╚Öat ├«n spatele din╚Ťilor. Principalul avantaj al invisalign-ului ├«n raport cu aparatele dentare linguale (incognito) este deta╚Öabilitatea sa: un aparat dentar tradi╚Ťional, indiferent de tipul s─âu, trebuie purtat pe parcursul ├«ntregii zile pe durata tratamentului. La polul opus, invisalign poate fi deta╚Öat pentru igienizare ╚Öi consumul alimentelor tari, astfel c─â poate fi purtat ╚Öi 20 – 22 ore/24.

Igiena orala in timpul tratamentului cu invisalign

Invisalign este o solu╚Ťie optim─â de tratament ╚Öi datorit─â procesului de igienizare, care nu este supus schimb─ârilor.

Cum si cat de des ma spal pe dinti daca port aparat dentar invisalign?

Periajul dentar nu sufer─â modific─âri ├«n timpul tratamentului cu invisalign. Din╚Ťii trebuie peria╚Ťi de dou─â ori pe zi, iar din rutin─â nu pot lipsi a╚Ťa dentar─â ╚Öi apa de gur─â; ├«n mod ideal, din╚Ťii pot fi cur─â╚Ťa╚Ťi ╚Öi dup─â fiecare mas─â, pentru c─â e important ca gutierele s─â fie aplicate pe o dantur─â perfect curat─â.

Cum se curata gutierele?

Cur─â╚Ťarea gutierelor transparente este un proces simplu ╚Öi se realizeaz─â prin perierea ╚Öi cl─âtirea lor cu ap─â c─âldu╚Ť─â.

Am nevoie de solutie speciala?

Medicul ortodont specialist ├«╚Ťi va povesti despre cristalele de cur─â╚Ťare ╚Öi a tabletelor speciale care vor asigura c─â aliniatorii sunt cur─â╚Ťa╚Ťi ├«n profunzime.

alexandra sovaiala doctor specialist dentaplus

Medic specialist Ortodon╚Ťie

Dr. Alexandra ╚śov─âial─â r─âspunde la ├«ntreb─âri:

Din ce material este realizat aparatul dentar invisalign?

Aliniatorii invisalign, gutierele propriu-zise, sunt confec╚Ťiona╚Ťi dintr-un material termoplastic medical, dezvoltat ├«n exclusivitate pentru sistemul invisalign.

 

In cat timp mi se vor indrepta dintii cu aparat dentar invisalign?

Durata total─â a tratamentului difer─â de necesit─â╚Ťile pacien╚Ťilor, ├«ns─â este, de cele mai multe ori, mai scurt─â dec├ót ├«n cazul aparatului dentar clasic ╚Öi poate dura ├«ntre 7 ╚Öi 18 luni.

 

Ma va durea sa port aparatul dentar invisalign?

Tratamentul cu aparat dentar invisalign nu este dureros; cu toate acestea, e firesc ca ├«n primele zile s─â sim╚Ťi un oarecare disconfort, asem─ân─âtor cu o senza╚Ťie de presiune, ├«ns─â acest disconfort e firesc – ne anun╚Ť─â c─â aliniatorii func╚Ťioneaz─â, iar din╚Ťii au ├«nceput s─â se deplaseze ├«n pozi╚Ťia dorit─â.

 

Cat timp trebuie sa port aparatul/zi?

├Än mod ideal, aliniatorii trebuie purta╚Ťi ├«ntre 20 ╚Öi 22 de ore pe zi, excep╚Ťie f─âc├ónd momentele ├«n care m─ân├ónci sau te speli pe din╚Ťi.

 

Ce am voie sa mananc?

Unul dintre avantajele invisalign este absen╚Ťa interdic╚Ťiilor alimentare; odat─â deta╚Öa╚Ťi aliniatorii, te po╚Ťi bucura de m├ónc─ârurile tale preferate, f─âr─â niciun fel de restric╚Ťie.

 

Cat de des trebuie sa vin la control?

Vizetele la specialist se vor efectua odat─â la 6 – 8 s─âpt─âm├óni ╚Öi vor fi mult mai scurte dec├ót ├«n cazul aparatului dentar tradi╚Ťional. Pacientul va primi acas─â noul set de gutiere, odat─â la dou─â s─âpt─âm├óni.

 

Mi se vor stramba dintii dupa ce termin tratamentul?

Din╚Ťii nu se vor str├ómba dup─â finalizarea tratamentului cu invisalign, ├«ns─â pentru asta e nevoie de purtarea unui aparat dentar de conten╚Ťie – retainer; acesta men╚Ťine din╚Ťii fic╚Öi ├«n pozi╚Ťia pe care o dorim ╚Öi trebuie purtat o scurt─â perioad─â, pentru ca din╚Ťii s─â r─âm├ón─â ├«n pozi╚Ťia ideal─â.

Te po╚Ťi programa acum la una din cele 2 loca╚Ťii

Dup─â trimiterea formularului ve╚Ťi fi contactat de echipa Dentaplus pentru a va confirma ziua ╚Öi ora program─ârii.

Prin trimiterea acestui formular sunteti de acord cu prelucrarea datelor personale si stocarea acestora pe durata perioadei de tratament si profilaxie, dar si pastrarea lor pana cand solicitati retragerea consimtamantului. Art.6(1)lit.(a) din GDPR si ridicarea standardului de sanatate orala a pacientilor nostri constituie interese legitime pentru care va solicitam in mod expres consimtamantul, inclusiv pentru programari.

andrei constantinovici doctor stomatolog

Ce spun clien╚Ťii no╚Ötri

Modalit─â╚Ťi de plat─â

plata in rate cu cardul la stomatologie

DentAplan 6/ DentAplan 12 ÔÇô plata ├«n 6-12 rate lunare egale, f─âr─â dob├ónd─â

Prin parteneriatele cu Banca Transilvania, Credit Eurpoe Bank ┼či ING, DentAplus ofer─â posibilitatea achit─ârii planurilor de tratament ├«n 6 respectiv 12 rate egale, f─âr─â dob├ónd─â.┬á Instrumentele ce intermediaz─â aceast─â ofert─â┬á sunt cardurile Star BT, Card AVANTAJ restectiv ING CREDIT CARD. Pentru mai multe informa╚Ťii